ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011

 


Kαράογλου Θεόδωρος

Βουλευτής

Β'Περιφέρειας Θεσσαλονίκης


Πολιτική Δράση
Μηνιαία Ενημερωτική Ηλεκτρονική Έκδοση


  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2011
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 8
 

Φίλες και φίλοι,

Δυστυχώς η χρονιά ξεκίνησε μέσα σε ένα κλίμα απαισιοδοξίας και αναμονής δύσκολων εξελίξεων για την Ελληνική κοινωνία. Μια σειρά από σοβαρές αλλαγές θα υπάρξουν στη ζωή μας. Απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων, αλλαγές στις ΔΕΚΟ, μείωση των μισθών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα , είναι ανάμεσα στα σχέδια της κυβέρνησης, τα οποία πρέπει όλοι μας να αγωνιστούμε να αποτραπούν.

Ηδη παρουσιάστηκε προσχέδιο του φορολογικού νομοσχεδίου, το 9ο σχετικό νομοθέτημα μέσα σε ένα χρόνο από μια κυβέρνηση που υποσχέθηκε φορολογική σταθερότητα.

Στόχος όμως θα πρέπει να είναι οι σοβαρές αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις και μια νέα αναπτυξιακή πολιτική. Δυστυχώς η κυβέρνηση έχασε ήδη μια ευκαιρία με την ψήφιση του αναπτυξιακού νόμου, όπου δίστασε να προχωρήσει με τολμηρά βήματα και αντ΄αυτού προχώρησε σε ένα νομοθέτημα που δύσκολα θα αποτελέσει κίνητρο για επενδύσεις.

Το Φεβρουάριο περιμένουμε την Τρόϊκα, τη νέα αξιολόγηση της Ελληνικής Οικονομίας και την ανακοίνωση πακέτου μέτρων 12 δίς για τα επόμενα 3 χρόνια, χωρίς ωστόσο να υπολογίζονται οι αντοχές της Ελληνικής Κοινωνίας.

Η πλήρης κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική παρουσία και δράση μου υπάρχει πάντα στο www.karaoglou.gr

 

Δηλώσεις- Δραστηριότητες

Εισήγηση Θ. Καράογλου στη Συνέντευξη Τύπου της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ αναφορικά με τα ζητήματα ανάπτυξης του Ν. Θεσσαλονίκης

Δελτίο Τύπου 5ης Ολομέλειας του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας.

Δήλωση, αναφορικά με τη διαφαινόμενη απόφαση της κυβέρνησης περί συμψηφισμού των οφειλών του κράτους με αυτές των ιδιωτών.

Δήλωση του Θ. Καράογλου για την πορεία των φορολογικών εσόδων

Εκπρόσωπος της ΝΔ στη δεξίωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

Δήλωση αναφορικά με την ουσία και τα αποτελέσματα των μέτρων κατά της φοροδιαφυγής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ

Άρθρα

«Για μια υπερήφανη εξωτερική πολιτική, χωρίς όρους Μνημονίου»

«Και οι προκλήσεις πρέπει να έχουν τα όρια τους»

 

Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Θ. Καράογλου στο NETRADIO στις 13.1.2011



Σύνολο ερωτήσεων στη Βουλή

 

 

 

 

 


 

 



ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ



Αναποτελεσματικότητα στη χρήση του ΕΣΠΑ για την καταπολέμηση της ανεργίας

Καρκινοβατεί το Μετρό Θεσσαλονίκης

Εισβολή λαθρομεταναστών στη Νομική Σχολή Αθηνών Κλείσιμο σχολείων εν κρυπτώ στο Νομό Θεσσαλονίκης


Παράταση αποπληρωμής των δανείων ΤΕΜΠΜΕ


Καταργείται η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης;
Στον αέρα βρίσκονται οι εξαγωγές οστρακοειδών σε περιοχές της Θεσσαλονίκης

Ναυαγεί η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Με κατάργηση κινδυνεύει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Ομιλίες στο Κοινοβούλιο

Ολομέλεια:Συζήτηση στη Βουλή της Επίκαιρης Επερώτησης «Αναξιοποίητη η ακίνητη περιουσία του Δημοσίου».

Ολομέλεια:Δευτερολογία κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή της Επίκαιρης Επερώτησης «Αναξιοποίητη η ακίνητη περιουσία του Δημοσίου»

Ολομέλεια:Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας: «Ενίσχυση Ιδιωτικών Επενδύσεων για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Επιχειρηματικότητα και την Περιφερειακή Συνοχή».

Για να καταργήσετε το όνομα σας από την λίστα στείλτε λευκό μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Έχετε ερωτήσεις ή σχόλια; Γράψτε μας στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομίoυ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε στη σελίδα www.karaoglou.gr
Πολιτικό Γραφείο Θεσ/νίκης: Μοναστηρίου 13, Όρ. 3ος, Τ.Κ. 546 27, Τηλ.: 2310 525545, Fax: 2310 525547
Πολιτικό Γραφείο Αθήνας: Μητροπόλεως 1, Τ.Κ. 10557, Τηλ.: 2103709325, Fax: 210 3709329

Developed by BrainBox

Φίλες και φίλοι,

Το μήνα που αφήσαμε πίσω μας έντονη ήταν η πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 1011 που παρουσιάστηκε απο τη κυβέρνηση καθώς και από τα αδιέξοδα που δημιουργούνται από την αναποτελεσματική κυβερνητική πολιτική στην οικονομία που οδηγεί σε ύφεση, ανεργία, ανασφάλεια και περαιτέρω διόγκωση των ελλειμάτων.

Σε λίγες ημέρες οι πολίτες καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες για να επιλέξουν τους ανθρώπους που θα στελεχώσουν τις νέες αυτοδιοικητικές αρχές. Η ψήφος θα έχει διπλή σημασία. Αφενός θα πρέπει να επιλεχθούν τα πιο ικανά πρόσωπα αλλά αό την άλλη οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν ένα σαφές πολιτικό μήνυμα απόρριψης της πολιτικής του μνημονίου.

Θα πρέπει έστω αυτή τη στιγμή να στελλεί μηνυμα αλλαγής πολιτικής σε μια αλαλζονική κυβέρνηση που λειτουργεί χωρίς σχέδιο και στρατηγική.